tisdag 13 januari 2015

2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Oj, det är nog massor! Men rent spontant: Klippte håret kort(På tiden med tanke på det här inlägget från 2011!) var på wayoutwest(bäst!!!!) och hade långpraktik på skolan där jag gjorde och lärde mig en massa nya saker som jag inte gjort förut.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nix.

Vilka länder besökte du? Jag stannade tydligen i Sverige hela året (var tvungen kolla instagram för att dubbelkolla...hej bra minne!). Men det är inte så bara; i våras var jag till fjällen med utomhuspedagogikkursen, åkte på en fantastisk roadtrip genom en bit av sommarsverige till Göteborg och wayoutwest och när hösten var som deppigast åkte jag och Petro till Stockholm och gick på musikal, drack öl och shoppade.
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015? Att jag tar mig mer tid åt min kreativitet; musicera, skriva, måla, pyssla mer. I allmänt hoppas jag på mer värme, jämställdhet och hjälpsamhet i landet jag lever i.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 24 december. Fick först ett overkligt men fantastiskt besked och sedan ett mardrömsbesked inom loppet av 30 minuter. Så märkligt och kaosigt inuti.

Vad var din största karriärsmässiga framgång? Karriär och karriär.. Men jag skulle nog säga min praktik på skolan. Var så nervös och orolig innan men det visade sig vara så himla kul, lärorikt och framför allt rätt.


Och din största framgång privat? Att jag har så fantastiska vänner. Seriöst?! Att sådana himla fina, braiga, smarta och vettiga personer vill vara med mig?! Något måste jag ju göra bra. + att jag inte oroat mig så himla mycket över saker utan mest njutit av livet och haft det himla bra för det allra, allra mesta. + att jag börjat tänka efter vad jag köper och äter. (Mer vegetariskt, ekologiskt och kvalité före kvantite.)

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, mat och öl.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014? 
Hubbabubbaklubb - Mopedbart
Amason - Ålen
Tomas Stenström - Slå mig hårt i ansiktet
Silvana Imam - Svär på min mamma
Markus Krunegård - Du stör dig hårt på mig
Hello Saferide - I was Jesus (Okej, egentligen hela nya skivan!)

Här är min topp 100 mest spelade låtar 2014 enligt spotify. Fast tycker inte riktigt den håller, det är ju knappt någon Håkan-låt med vilket i perioder är typ det enda jag lyssnar på... Fast överlag ger det ju en hyfsad inblick i vad jag lyssnat på under året.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare. Levt mycket i "nuet" och inte oroat mig så mycket. Bra gjort mig själv!

Vad önskar du att du gjort mer? Ägnat mig åt kreativa saker, åkt hem till norr och engagerat mig mer i viktiga saker. Hjälpt till.


Blev du kär i år? Är redan kär i den bästa.

Den bästa tv-serien? Hehe, är ni beredda? House of cards, The leftovers, Game of Thrones, True Detective, Girls och Modern Family.

Bästa böckerna du läste i år? Välkommen till den här världen av Amanda Svensson, Det handlar om dig av Sandra Beijer, Expeditionen: Min kärlekshistoria av Bea Uusma och Genuspedagogik av Kajsa Svaleryd (Ja, kursbok men SÅ bra och så tydligt och enkelt beskrivet!) OCH förordet till Annika Norlins Texter som kanske inte räknas som en bok men ändå allt kvinnan gör är genialiskt.

Bästa filmen du såg i år? Alltså jag har ju sett många bra filmer i år men nu kommer jag inte på typ någon. Aah... men typ Grand Budapest Hotel och Interstellar.

Den maträtt du åt oftast 2014? Oj vad svårt! Ingen aning. Hamburgare/halloumiburgare kanske?


Något du önskade dig och fick? Jag har fått många saker jag önskat mig på grund av bortskämd och lyckligt lottad. Men en sak jag minns extra är att jag önskade mig en upplevelse i födelsedagspresent och jag och John blev därmed bortrövad av Petro och Magnus som tog oss till Skuleskogens nationalpark för en himla fin och mysig dag med soligt väder, vandring, fika och middag ute i naturen. Helt perfekt var det! Så utomordentligt fixat och planerat för MIN skull.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Först blev jag firad av John på morgonen tills han var tvungen att åka till skolan. Då åkte jag ner på stan och myste runt i affärer och unnade mig det jag ville ha = handlade presenter till mig själv. Efter jag shoppat klart hann jag bara vara hemma ca. en kvart så kom John, Magnus och Ida sjungandes med skumpa och jordgubbar som vi drack och åt på vår balkong. Efter det åkte de iväg på sittning och jag åkte till Malin och Andreas, där de + Linnéa, Malin och Josefin ordnat med födelsedagspicknick för mig och när timmen blev sen åkte vi till stan och satt på uteservering och drack öl! Så himla fin dag med så fina människor!! Dagen efter hade jag födelsedagsfest med framtidstema också så himla kul! Födelsedagsfirandet var maxat i år!!


Högsta önskan just nu? Att alla blir och får vara friska. Att alla mår bra.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att universitet hade kunnat vara lite snällare med uppgifter under vår praktik. Inte nog med att försöka vara en bra lärare med allt det innebär hade vi typ tuuuusen uppgifter från uni. som skulle göras. Fick aldrig riktigt andas ut och kände mig otroligt stressad och slutkörd hela tiden. Det var tur att barnen var så fina och att det var så roligt annars hade de aldrig gått. Att F! hade kommit in i Riksdagen och Sverigedemokraterna minskade kraftigt, allra helst försvann. Att K inte blev sjuk.

Vad fick dig att må bra? Alla fina runtomkring mig. Allra mest John. Och mat!

Vem saknade du? John när vi inte är med varandra och min familj.


Vad är du mest stolt över? Att jag bryr mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar