tisdag 7 januari 2014

2013

2013 du har varit ett bra år. Inget nytt i det stora hela; samma utbildning i samma stad med samma kärlek. Det betyder inget dåligt, snarare tvärtom. Umeålivet med den fina lilla lägenheten som rymmer min och Johns alldeles egna värld, alla fina människor och förmånen att få studera. Umeålivet blir snarare bara bättre och bättre. Att studera på universitetet ser jag som en förmån. Alla får inte den chansen. Jag gör något enbart för mig själv, jag behöver bara ansvara över mig själv och framför allt; att vara student är himla roligt, på riktigt. Nu har jag har snart bara 1,5 år kvar och jag vill inte tänka på dagen då det tar slut för jag trivs så bra över att bara ha ansvar för mig själv än så länge. Men allt har sin tid, såklart.

2013, du har även visat mig världen utanför Umeå. Först den lärorika och fantastiskt roliga resan till England med besök i Leeds, Liverpool och York med härligaste klassen. Sedan vidare till magiskt och oförglömligt häng på Magnus och Lottis takterrass med musicerande och öldrickande samtidigt som solen går ner i Istanbul. Slutligen den händelserika och samtidigt mysiga helgen i vackra Rom med Johns familj. Väldigt olika typer av resor och helt fantastiska på sina olika sätt.

Tack 2013 för att jag har fått chansen att lära känna så många fina och intressanta personer. Några helt nya och några som funnits där ett tag men aldrig så nära. Tack 2013 för att jag får spendera min tid med så många fantastiska människor. Det är inget jag vill ta för givet. Min familj, mina vänner och kärleken. Han, min viktigaste person han blir bara finare och bättre. Vi blir bara bättre tillsammans. Älskar oss.

Under sommaren började jag skriva låtar igen, jag tror att sommarstugan i Miekojärvi har något visst. Det känns bra och skönt att jag kommit igång igen. Att det inte torkat igen helt. Jag vet att jag har så mycket att ge, jag måste bara veta exakt vad jag vill och hur jag vill göra det och då ska jag hitta den där kraften och ordentliga viljan. Då jävlar.

Jag spenderade mycket tid i stugan den här sommaren. Själen mådde bra av det, av lugnet. Med ingenting som distraherar tankarna måste man ta itu med saker. Nyttigt. 2013, du har varit det året då själen och hjärtat har varit som lugnast och gladast hittills. Jag har mått bra och varit så himla glad och tacksam för det allra mesta. Jag blir mer och mer tillfreds med att vara jag och försöker att bli snällare mot mig själv. Acceptera mig själv. Jag försöker att inte överanalysera allting och därmed slippa tänka sönder hjärnan. Det gör att det blir bara lättare, bättre och framför allt mycket roligare att leva. Däremot har jag blivit argare i år. Men på ett bra sätt. Förbannad och arg på alla orättvisor och jävulskap och därmed insett vikten av att bry sig och att det går att göra skillnad. Att vi kan göra skillnad.

Det finns ingen som kan avsluta 2013 års resumé så bra som denna man. Helt omöjligt att ens nämna 2013 utan att ta med Håkan, vilket Håkan-år alltså. Först den fantastiska skivan, filmen och alla magiska spelningar. Tre gånger har vi setts i år. Håkan Hellström, det finns ingen som gör musik som träffar så rakt in gång på gång på gång som du. Det kommer aldrig vara över för dig. Och inte för mig heller för den delen.

2013, du har varit snäll mot mig. Be 2014 ta hand om mig lika bra fast lite bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar